Noi, barbatii

2:26 PM / Posted by Marcus /

Tot ce veti citi in continuare e scris de un barbat de 23 de ani. Nu stiu ce inseamna pentru voi sa fii barbat, dar pentru mine inseamna mai mult decat sa ai sexul masculin. Pentru mine, sa fii barbat inseamna sa ai intelepciune, curaj si capacitatea de a te intretine si de a intretine o familie. Fac aceste precizari pentru ca la 23 de ani eu abia incep sa devin un barbat.

Probabil, daca ati intreba un barbat de 40 de ani ce vorbesc barbatii atunci cand sunt singuri (adica intre ei) va va spune cu totul altceva. De un lucru sunt sigur insa: ca si la 23, ca si la 40, barbatii vor vorbi despre femei!

Oricat vi se pare de ciudat, barbatii, cand sunt singuri, vorbesc despre aceleasi lucruri ca si femeile. Ponderea subiectelor de discutie este insa alta! Un subiect foarte amplu dezbatut este cel al ... femeilor. Ce? De parca voi nu vorbiti despre barbati! O deosebire esentiala intre noi si voi este ca pe noi nu ne intereseaza disponibilitatea financiara, masina, apartamentul femeii, ci mai degraba forma fizica.

Stiu ca veti sari in aer si veti spune ca suntem niste superficiali, dar in principiu asta suntem! Sunt amplu dezbatute subiecte ca: forma sanilor, a feselor, comportamentul in pat, daca mai are si alte prietene, cum arata ele si, in mare, tot ce tine de activitatea noastra favorita: sexul. Nu mi-e rusine sa spun asta si vreau sa dau niste explicatii: intr-o prima faza, nu ne intereseaza comportamentul ei sau inteligenta ei, sau capacitatea ei de a se descurca in viata, pentru simplul motiv ca, pentru noi, femeile sunt niste enigme ce trebuie descifrate si, din pacate, fiecare are un alt cod, un alt cifru. Abia dupa ce stii exact despre ce e vorba, poti dezbate si aceste subiecte.

Noi, barbatii, spre deosebire de femei, avem un dialog mai pragmatic, folosim mai putine cuvinte pentru a ne exprima si, in general, nu ne place sa vorbim intruna doar de dragul de a vorbi. Suntem mai zgarciti cu cuvintele pentru ca vrem sa transmitem un mesaj clar, simplu si care sa nu poata fi interpretat. Asta cand vorbim cu alti barbati. Cand vine vorba de femei (pentru ca ele sunt o enigma), ori vorbim chestii fara sens, ori tacem.

Dupa cum bine stim, o activitate preferata a femeilor e barfa. Ei bine, si barbatii barfesc cand sunt singuri, dar pentru noi e un alt fel de a te informa despre ce a mai facut, cine si cum a facut ce a facut. Din nou, nu intram in detalii inutile, informatia circula clar si concis. Noua ne place sa fim informati. De aceea, ne punem in tema mai degraba decat sa barfim. De fapt, barfim in adevaratul sens al cuvantului doar atunci cand vorbim despre femei, dar de aceasta data nu despre forma sanilor, a feselor, prietenele ei si comportamentul in pat, ci despre comportamentul, inteligenta si capacitatea ei de a se descurca in viata!

Atunci cand nu vorbim despre femei sau cand nu le barfim pe femei, vorbim despre tot felul de prostii, de la masini cu multi cai-putere, supape de cilindru si turatii pe minut, la vacante pe care am vrea sa le petrecem in locatii unde sa putem cunoaste femei... Vorbim despre politica, dar ne plictisim repede si o dam pe sprit. . .

Nu stiu daca ati observat sau nu, dar din toata aceasta insiruire lipsesc lucrurile serioase. Asta pentru ca in general, barbatii vorbesc despre lucruri serioase doar intre patru ochi.

Labels:

2 comments:

Anonymous on February 14, 2008 at 11:06 AM

Barbatii sunt mai barfitori decat femeile si sunt mai rautaciosi in comentarii.

Comment by Marcus on February 14, 2008 at 5:05 PM

Or fi. Eu stiu numai cum sunt eu si putinii mei prieteni (barbati)
p.s. incercam sa fim cat de mult putem nerautaciosi :)

Post a Comment