Sunny people

10:42 PM / Posted by Marcus /

Dupa un weekend in care m-am odihnit, am vazut eurovisionul cu "organizatorii"(finish ppl) , romanii si Peo, am simtit nevoia sa nu mai scriu ... am impresia ca incep sa trec peste etapa asta. Imi doream sa fie doar o etapa peste care pot sa trec usor, sau cel putin mai repede. Simt ca este momentul final, ca nu mai am ce da din mine. Mi-a placut sa bloghez si inca mai imi place, dar prioritatile mele incep sa se schimbe. . .
Mi-am petrecut mult timp din weekend reflectand la unele lucruri. . . si la unele aspecte din viata mea care nu sunt la locul lor, sau ma rog asa cum as vrea eu sa fie.
As vrea sa incep sa reusesc sa fac ordine cu mine in primul rand . . . cu ce este in capul meu si astfel sper ca restul lucrurilor sa vina de la sine. Momentan sunt Dl. Problema dar mi-ar face placere sa redevin Dl. Solutie... stiu ca pot. si asta vreau acum.

In rest numai de discutii interesante am avut parte weekend-ul acesta. De exemplu, am aflat de la vecinul meu polonez "Chris"(tof) ca e plin de romani si bulgari in Polonia. Eu pana acum nu stiam asta, sincer. Am aflat ca daca umblu imbracat in trening in Polonia, fac parte din baietasii de cartier... si cica adidas e firma "baietasilor de cartier" altfel as fi un simplu sportiv. Interesanta si tara asta ... adevarul este ca la noi la faculta e invazie de polonezi. Sint majoritari. Daca semestrul trecut majoritari au fost rusii, acum 60% sint polonezi. Imi plac polonezele, tough :D sint extrem de frumoase. Chris e un baiat de treaba, vine dintr-o familie de mineri din regiune Silezia si petrecem serile impreuna ... ba gatind, ba de vorba despre Dk, despre joburile noastre si aproape orice gasim interesant ... imi face placere si e genul de persoana care traieste ceea ce spune, si asta ii da savoare, ii da atentia mea. De exemplu, mi-a spus cum lucreaza el la sortat umbrele de gradina produse in turcia si vandute in italia de catre firme daneze. El la job mi-a spus ca selecteaza umbrele in functie de destinatie... Mentionez ca toate umbrelele sint produse in Turcia, pe comanda daneza. De aici el le selecteaza si ceea ce nu corespunde, adica nu e good quality merge la gunoi :) Ceea ce e selectat se incarca in camioane si merge in Italia (mainly). Cica umbrelele pt suedia sau norvegia se mai selecteaza inca o data in Copenhaga, iar cele pentru SUA se mai selecteaza odata undeva aproape de Horsens la 60 km. Aceleasi umbrele selectate de 3 ori in Danemarca ... unde o ora de munca are pretul cel mai ridicat din aproape toata Europa. Dar deh, daca italienii vor sa aibe umbrele de calitate le cumpara din Danemarca, doar sunt extremely high - sortate de Chris si compania la care lucreaza :D
Am aflat noutati despre campusurile din polonia si lifestyle-ul studentilor polonezi. Negative side, cica se asculta muzica 24 de ore pe zi acolo ... nu poti face plangere ca administratorul zice sa ii duci dovezi, iar daca il inviti sus ... sa vina sa vada si sa se convinga, zice ca nu poate !
Din cauza asta saracul mi-a spus ca nu a putut dormi in primele 2 seri in danemarca de prea multa liniste. Cica auzea orice sunet din camin ... la atata muzica cat a ascultat el acolo. Cica solutia gasita de studentii polonezi impotriva petrecaretilor nu este alta decat sa iti cumperi dopuri in urechi .... astfel nu mai erai deranjat de zgomotul din jur. Si caminul vreau sa va spun ca e unul cat un hotel din romania, cu capacitate de 600 de studenti numai pt o facultate.... mare si tara asta.
La Eurovision am ascultat mai mult si ne-am uitat la show. Asta ar fi varianta oficiala. Neoficial am realizat eu cat de mult m-am schimbat de cand sunt in Danemarca. Am avut ocazia sa ii introduc pe ostenii mei (aradenii din dk) la vechii mei prieteni de aici. Doar cand am luat masa toti la un loc am sesizat ce mult m-am schimbat, doar uitandu-ma la ei. Ma vedeam pe mine acum 2 sau 3 ani, cand stateam cu strainii la masa si ma ingrozeam de stilul asta nashpa al lor de a sta la masa si a bea.... Imi amintesc cand eram la inceput aici si Cristi era cu mine, eram cei care ii ridicam de la masa si ii faceam sa danseze, eram cei responsabili cu voia buna... acum eu ma simt destul de bine si stand la masa, having a glass of Baileys' si discutand sau glumind pe diferite teme. Eu am vorbit mult in seara aia, poate si din cauza ca stiam pe toata lumea . . . poate si de la lichiorul cu lapte si gheata, dar ce sa fac daca Sana-maja lucra in tinerete bartender :D si e experta la cockteil-uri .... iar eu mai nou expert la bauturi. Uf UF UFFFF
Ideea e, ca m-am uitat la cipri, la clau, la alex si ma vedeam pe mine. Asa eram eu acum 2 ani jumate. A fost ca si cum m-as fi intalnit pe mine mai tanar cu 2 ani... iar am realizat ca acum parca as fi mai rau. Si imi parea rau intr-un fel, nu pentru ceea ce faceam ci pentru ceea ce am devenit. Cand eram la inceput, adica inocent si cu lectia invatata de-acasa ... ziceam ca EU nu voi fi niciodata asa. Dar nu stiu cum si nu stiu unde sau cand am devenit persoana care sunt acum.
Nu va speriati ca nu e nothing wrong with me. And things will change better, I promise. Intotdeauna am incercat sa nu uit de unde am plecat si ce am fost odata. Si faptul ca " Momentan sunt Dl. Problema dar mi-ar face placere sa redevin Dl. Solutie... stiu ca pot. si asta vreau acum." . . . e inca o dovada.


Labels:

2 comments:

Anonymous on May 16, 2007 at 7:57 AM

"Bad associations spoil useful habits" (1Chorinthians 15:33)

Comment by Marcus on May 19, 2007 at 4:17 PM

da, vad clar acum unde am gresit ...

Post a Comment