Spune pe litere D-A-R-U-I-E-S-T-E

1:50 AM / Posted by Marcus /

Cum se scrie pe litere dragoste? Cum ai defini atitudinea unei persoane realmente indragostita?

Cand oamenii imi cer sa definesc dragostea, le raspund ca atunci cand ajungi la punctul in care fericirea, siguranta si dezvoltarea celuilalt constitue pentru tine o forta care se indentifica cu propria ta fericire, siguranta si dezvoltare, atunci esti in posesia unei iubiri mature.

Adevarata dragoste se scrie pe litere astfel: D-A-R-U-I-E-S-T-E. Nu se bazeaza pe ceea ce poti obtine, ci isi are radacinile in ceea ce ii poti darui celuilat.

Cercetatorii Dr. Paul Ammons si Dr. Nick Stinett au constatat ca unul dintre cei mai importanti numitori comuni ai oamenilor care au parte de relatii reusite, sanatoase, este faptul ca sunt generosi. Evelyn Duvall, care a ajutat atatia oameni in problemele de dragoste, scrie: " Iubirea care dureaza presupune o preocupare reala si sincera pentru ceilalti ca persoane, pentru valorile la care se raporteaza, pentru dezvoltarea si progresul lor. "

Dragostea matura il are in centru pe celalalt.In cartea sa, Marriage Is for Love, Dr. Richard Strauss scrie ca:

Aceasta imensa satisfactie consta in a-l face pe celalalt fericit. Nu vom gasi niciodata fericirea atata timp cat o cautam cu tot dinadinsul. Cu cat o cautam mai mult, cu atat devenim mai frustrati si mai dezamagiti. Urmarind la modul egoist propria noastra placere, nu obtinem decat nefericire. O viata lipsita de egoism, inchinata celorlalti, este rasplatita din plin. Dragostea matura presupune trecerea de la o stare in care primesti mult si dai putin, la o stare in care dai cu draga inima totul si nu ceri nimic in schimb.

Parerea mea :P

Labels:

0 comments:

Post a Comment