Fericirea depinde de tine

9:44 AM / Posted by Marcus /

" Am o mare putere ca sa-mi fac viata trista sau fericita " spunea Goethe, marele scriitor german. Si, dupa psihologi, fericirea noastra depinde, un 10% de circumstantele externe ( sanatate, bani, succes...) si restul de atitudinea noastra in ceea ce priveste viata.

A fi fericit, deci se poate invata... Primul pas este sa fi constient de puterea pe care o are sentimentele, emotiile noastre. Daca incepem ziua prost-dispusi e dificil sa ne revenim pe parcursul zilei. Din contra, daca ne trezim cu zambetul pe buze avem mari posibilitati ca ziua sa fie excelenta.

Nu trebuie sa uitam, totusi, ca pe parcursul vietii, vom trece prin fel si fel de situatii care vor pune la proba forta noastra. In aceste cazuri, important este sa vezi lucrurile obiectiv, sa incerci sa rezolvi problema cat mai rational posibil si intotdeauna cu o atitudine pozitiva.

Nu-ti pierde timpul si energia obsedandu-te cu aspectele negative ale vietii. Daca te vei "incadra" in aceata atitudine, nu vei putea sa te bucuri de multele oportunitati ce te asteapta ca sa fi fericit.

Nu-ti focaliza atentia pe greseli din trecut si priveste in fata cu optimism...

Doar tu ai cheia viitorului tau...

Labels:

0 comments:

Post a Comment