But remember, greed more than anything else has destroyed ambitious people. "One good deed a day will keep old man gloom away".
Labels:
my life
Anul acesta, mai mult ca niciodata, a triumfat fotbalul. Echipa cea mai buna, cu jucatorii cei mai concentrati si antrenorul cel mai bun a castigat. Felicitari Unirea Urziceni - campioana fotbalului romanesc editia 2009.
Labels:
evenimente
Stau si ma intreb de ce nu sunt in stare sa dau un "paste" la o piesa sau sa scriu un blog care sa dea un "aer" de fericire, nici cand ma simt bine? Chiar ciudat ... poate de aceea ca aceste clipe, pur si simplu le savurez? Poate sa fie si acesta un raspuns. Le savurez si nu-mi bat capul cu intrebari de genul "oare de ce ii asa cum ii, ce am facut ca sa ma simt bine? "
In schimb, cand avem o zi proasta, sau nu a iesit ceva asa cum ne-am dorit,tot timpul analizam acea situatie din zeci si zeci de unghiuri.Incepi sa-ti pui tot felul de intrebari,sa cauti raspunsuri,sa cauti ceva care sa-ti dea speranta ca pana la urma totul se rezolva,si o sa fie bine.Cand nu reusesti sa primesti astfel de "feedback-uri" ... poate ai norocul sa dai peste o piesa care sa spuna totul, sau niste pasaje prin care treci si tu... si te ajuta intr-un fel sau altul. Nu credeam in ruptul capului,la varsta de 10,11 ani ... ce impact puternic poate avea o melodie asupra unei persoane.
Acum, dupa un an de zile, stau si "analizez" cat de mult m-a ajutat (sau nu) piesa aceasta. Mi-a fost zis, ca ne regasim intr-o piesa, in momente mai grele din viata... probabil atunci m-am regasit in asta... si am primit acel "sprijin moral" pe care eu nu-l gaseam nicaieri si la nimeni. Mi-au fost alaturi, cand stateam in camera si priveam in gol dupa niste raspunsuri(si-mi sunt si acuma Image).
Ma intreb cat de usor ar fi fara sa simti ceva, fara sa-ti faci griji de problemele din fiecare zi, fara sa te simti ranit, fara sa mai petreci atatea clipe pierdut "in spatiu"... dar daca ii sa fie asa, atunci ce mai este uman in noi? Nu aceste sentimente,emotii... aceste intense trairi sufletesti ne deosebesc de restul vietatilor ... si ne fac oameni?
Uneori suntem ca o frunza desprinsa din coroana unui copac,purtati de acel vant de toamna in toate directiile,nestiind in ce directie o luam,si unde o sa ajungem.
Imi plac oamenii ambiţioşi cărora trebuie să le dai o şansă. Că şi eu la rândul meu am avut şanse că altfel nu eram unde sunt astăzi.
Labels: my lifeNothing just happens. U choose it to happen! Dreams never heart anybody :D
Labels: QuotesPentru toate mamele din Romania, bogate si mai putin bogate, cu cariera sau gospodine, tinere sau cu ghiocei la tample, le urez o imensitate de cer albastru si fericire de la toti cei pe care ii iubesc!
Labels: evenimente- Cum te numesti, Domnule ?
- Petru Potopeanu.
- Si ce lucrezi ?
- Prepar pesti pentru pulverizat.
- Bine, dar ce anume operatii faci ?
- Pun pestele pe placi, potrivesc placile pe plite, pregatesc patru putini pentru pestele prajit, pulverizez pasta produsa, pun pe pungi.
- Dar de ce vorbesti numai cu "P"?
- Poftim ?
- De ce vorbesti numai cu "P"?
- Pentruca pot pronunta pe P perfect perceptibil.
- Ei, asta e acum ! Pun ramasag ca la intrebarile mele vei gresi.
- Primesc.
- Pe cit ?
- Pun prinsoare pe patru poli !
- S-a facut. Spune-mi ce-ti place sa maninci ?
- Peste, pastravi, plachie, potirnici, prepar piftie piperata, pirjoale, pastrama, papricas, papanas, porumbei, pui pane.
- Si ce vin bei ?
- Pinot, pelin, porto.
- Si ce desert ?
- Placinte, prajituri, pepene, prune, pere, portocale, piersici.
- Dar inghetata obisnuesti ?
- Putin profiterole, parfait ( parve..).
- Spune-mi cum iti petreci timpul liber ?
- Primavara prefer plimbarile pe potecile padurilor, prin parcuri.
- Dar vara ?
- Pescuiesc.
- Si iarna ?
- Patinez.
- Te pomenesti ca poti sa-mi spui o poezie cu litera "P"?
- Pot.
- Asta nu o mai cred. Spune-o !
- POEZIA POETULUI PETRU POTOPEANU:
"Prin pustiuri, peste pietre,
Pasari, pilcuri pribegesc,
Parasindu-si puii proprii
Pe pamintul parintesc.
Prima pasare, pilotul,
Plescaia puternic pliscul,
Patina privind pamintul,
Pajistea, padurea, pliscul."
- Bine ! Spune-mi textual ce i-ai spus nevestei cind ai plecat ?
- Paraschiva papusico, pentru prinz prepara putin patrunjel pe potirnichi. Pa!
- Vad ca am pierdut.
- Pardon, platesti patru poli pentru pierderea pariului.
- Platesc.
- Pune paralele pe portofel.
- Inca o intrebare.
- Poftim?-
Ce adresa ai matale ?
- Prelungirea Popa Petre 4, parter, plecind prin Pingari, peste pod.
Labels:
umor
Istoria ne-a aratat ca o criza economica dureaza, de obicei, un an de zile, timp suficient ca vechile obiceiuri sa fie inlocuite cu noi metode de a face comert. Multa lume poata sa se astepte la noi obiceiuri - voluntar sau involuntar.
Labels:
evenimente
Recesiunea e aici. Printre analisti financiari si economisti, este tot mai clar faptul ca lumea trece printr-un iminent eveniment. Cativa teoreticieni interpreteaza acest scenariu cu cel prezis de economistul rus Nikolai Kondratieffs. Acesta si-a bazat scenariul pe analizele economice facute la sfarsitul anilor 1700 si relatiile cu analizele facute la inceputul anilor 1900, si a observat ca durata unui ciclu de capitalism dureaza 50-60 de ani, ciclu care eventual se va termina printr-o recesiune.
L-a costat viata. Nikolai a fost un teoretician de valoare, iar pe timpul revolutiei rusesti a cazut in dizgratia lui Stalin. Dupa 8 ani in gulag, a fost impuscat. Teoriile lui Kondratieffs au trait la granita de amnistitie pentru o lunga perioada de timp, dar acum anticipeaza o multime de indiscipline, o economie letala si un colaps la nivel mondial.
Spre deosebire de flori, mediile internationale ofera sfaturi despre cum sa prevenim criza mondiala. De la lansarea produselor cerute de catre consumatori pe timp de criza la investitiile in oportunitati si rapoarte despre afaceri de succes care au luat avant pe timp de criza.
Multi au mai incercat asta inainte. Dar nu si in Asia unde castigurile economice si politice se schimba foarte rapid. Multi, totusi, vad in asta o coincidenta norocoasa de a iesi fericit din criza. Noul An chinezesc a cazut destul de devreme, deja in 25 ianuarie. In China si Asia de Sud-Est, unde traiesc o larga parte din populatia economic asiatica, pomul verde de craciun a fost inlocuit de pomul rosu -plin cu bani. Profitul a fost pe drumul cel bun de-alungul lunii ianuarie, mai mult decat profitul craciunului si al Anului Nou mondial !!!
Nu trebuie sa se puna "presiune" acum pe industrii, constructii sau servicii. Acum sunt alte reguli. Un rezumat al celor mai bune sfaturi au ajuns toate la urmatoare concluzie: "Protejeaza produsul (brandul), nu iti concedia personalul si scoate-ti mainile din buzunar." Cand va lua criza sfarsit e intrebarea tuturor. America a avut parte de 10 recesiuni de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, si din 1960 cele 21 de state membre ale OECD au avut impreuna 112 recesiuni. In medie, o recesiune a durat 9 luni si jumatate.
Companii renumite, produse si "ways of doing things" devin ceea ce au fost candva. Innoiri doar la suprafata. Ipod-ul, de exemplu, a fost inventat de Apple pe timpul recesiunii americane din anul 2001. Un semn al schimbarii datorita crizei anului 2008-2009 e ca sistemul mondial financiar nu va mai fi la fel ca si pana acum. Pentru a putea mentine brandul intact ar trebui ca vanzatorii sa nu intre in panica si sa vanda produsele la preturi simbolice. In caz contrar, perceptia de reducere va disparea in acelasi timp cand criza va lua sfarsit.
Concedieriile nu sunt SOLUTII. Din contra. Este foarte tentant, altii ar spune ca e foarte necesar. Concedierile nu sunt metode de a scoate afacerea din recesiune. De exemplu, Banca Chartered Standard si-a marit bugetul de marketing in anul 2009 spun urmatoarele: "Erorile pe care le-am facut in anul 1997 cand am renuntat sa mai angajam nu le vom mai repeta si acum. Din contra e timpul sa angajam oameni competenti si capabili" a spus managerul Elizabeth Armstrong in revista Marketing.
In saptamanalul englez "Spectator" fostul ministru al muncii David Young reflecta la criza din Anglia din anul 1973. A reusit sa isi vanda compania pentru o avere, si se gandea ce sa faca cu participatiuniile pe care le detinea. In timp ce el se tot gandea, criza de ulei a lovit Anglia la sfarsitul anului 1973. Din noiembrie 1973 si pana in ianuarie 1975 indicele FT a coborat de la 2000 la 145 iar pretul de stoc a coborat de la 116 pana la un pret de 4 lire. De la a fi torential de bogat, el s-a trezit intr-o dimineata insolvabil, cu datorii, ipoteci, doi copii la cele mai scumpe scoli si fara servici.
"Nu a trebuit sa imi fac griji si sa ma mai gandesc ce voi face cu viata mea. Pur si simplu am cautat de lucru ca sa castig niste bani. " Scie David Young. El a reusit sa castige din nou datorita venirii la putere a guvernului lui Margareth Tatcher si prin intrarii lui in guvern. Young are o carte care in curand va fi lansata cu titlul de: "Change your life in an hour".
Acesta va fi, cu siguranta, un titlu pentru multe vieti in viitor - voluntar sau involuntar.
L-a costat viata. Nikolai a fost un teoretician de valoare, iar pe timpul revolutiei rusesti a cazut in dizgratia lui Stalin. Dupa 8 ani in gulag, a fost impuscat. Teoriile lui Kondratieffs au trait la granita de amnistitie pentru o lunga perioada de timp, dar acum anticipeaza o multime de indiscipline, o economie letala si un colaps la nivel mondial.
Spre deosebire de flori, mediile internationale ofera sfaturi despre cum sa prevenim criza mondiala. De la lansarea produselor cerute de catre consumatori pe timp de criza la investitiile in oportunitati si rapoarte despre afaceri de succes care au luat avant pe timp de criza.
Multi au mai incercat asta inainte. Dar nu si in Asia unde castigurile economice si politice se schimba foarte rapid. Multi, totusi, vad in asta o coincidenta norocoasa de a iesi fericit din criza. Noul An chinezesc a cazut destul de devreme, deja in 25 ianuarie. In China si Asia de Sud-Est, unde traiesc o larga parte din populatia economic asiatica, pomul verde de craciun a fost inlocuit de pomul rosu -plin cu bani. Profitul a fost pe drumul cel bun de-alungul lunii ianuarie, mai mult decat profitul craciunului si al Anului Nou mondial !!!
Nu trebuie sa se puna "presiune" acum pe industrii, constructii sau servicii. Acum sunt alte reguli. Un rezumat al celor mai bune sfaturi au ajuns toate la urmatoare concluzie: "Protejeaza produsul (brandul), nu iti concedia personalul si scoate-ti mainile din buzunar." Cand va lua criza sfarsit e intrebarea tuturor. America a avut parte de 10 recesiuni de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, si din 1960 cele 21 de state membre ale OECD au avut impreuna 112 recesiuni. In medie, o recesiune a durat 9 luni si jumatate.
Companii renumite, produse si "ways of doing things" devin ceea ce au fost candva. Innoiri doar la suprafata. Ipod-ul, de exemplu, a fost inventat de Apple pe timpul recesiunii americane din anul 2001. Un semn al schimbarii datorita crizei anului 2008-2009 e ca sistemul mondial financiar nu va mai fi la fel ca si pana acum. Pentru a putea mentine brandul intact ar trebui ca vanzatorii sa nu intre in panica si sa vanda produsele la preturi simbolice. In caz contrar, perceptia de reducere va disparea in acelasi timp cand criza va lua sfarsit.
Concedieriile nu sunt SOLUTII. Din contra. Este foarte tentant, altii ar spune ca e foarte necesar. Concedierile nu sunt metode de a scoate afacerea din recesiune. De exemplu, Banca Chartered Standard si-a marit bugetul de marketing in anul 2009 spun urmatoarele: "Erorile pe care le-am facut in anul 1997 cand am renuntat sa mai angajam nu le vom mai repeta si acum. Din contra e timpul sa angajam oameni competenti si capabili" a spus managerul Elizabeth Armstrong in revista Marketing.
In saptamanalul englez "Spectator" fostul ministru al muncii David Young reflecta la criza din Anglia din anul 1973. A reusit sa isi vanda compania pentru o avere, si se gandea ce sa faca cu participatiuniile pe care le detinea. In timp ce el se tot gandea, criza de ulei a lovit Anglia la sfarsitul anului 1973. Din noiembrie 1973 si pana in ianuarie 1975 indicele FT a coborat de la 2000 la 145 iar pretul de stoc a coborat de la 116 pana la un pret de 4 lire. De la a fi torential de bogat, el s-a trezit intr-o dimineata insolvabil, cu datorii, ipoteci, doi copii la cele mai scumpe scoli si fara servici.
"Nu a trebuit sa imi fac griji si sa ma mai gandesc ce voi face cu viata mea. Pur si simplu am cautat de lucru ca sa castig niste bani. " Scie David Young. El a reusit sa castige din nou datorita venirii la putere a guvernului lui Margareth Tatcher si prin intrarii lui in guvern. Young are o carte care in curand va fi lansata cu titlul de: "Change your life in an hour".
Acesta va fi, cu siguranta, un titlu pentru multe vieti in viitor - voluntar sau involuntar.
We must have a positive mental attitude to make life pay off on our own terms. Nothing great has ever been achieved without positive mental attitude (PMA). It is the only thing over which we have complete control. I learn to close the door of my mind on all failures from my past.
You have also the duty to find out what you want most in life, and go after it.
Study Ralph Waldo Emerson's "Essay on Compensation" once a week until you understand and asimilated it. This powerful work will convince you of the benefits you will derive from PMA.
Labels:
chill
You have also the duty to find out what you want most in life, and go after it.
Study Ralph Waldo Emerson's "Essay on Compensation" once a week until you understand and asimilated it. This powerful work will convince you of the benefits you will derive from PMA.
Subscribe to:
Posts (Atom)